Pages

Friday, August 26, 2011

~malang tak berbau~

hallooww..

nak share ng korang..
hari malang aku..
hari ni..

pagi2 : g keje - ujan lebat gila babeng + jem cm !@#~!@!! huhh!!
sampai ofis ng lencunnye..seb bek bawk baju spare..
            
siap2 nk start keje : 'shak, come to my office now..' boss panggil.
"i cuma nk u siapkan u punye report hari ni jgk..tp fiqri xdtg rini, dia dah inform i, then u kna bt sorang..ok?"

see..ermmm..
dalam ksejukan yg aku rasa smpai ke tulang sumsum, aku gagahkan diri aku siapkan report..dalam hati memaki2 member aku,,sbb amek mc rini..

dah dekat kul5,,dah nk balek..aku siapkan report aku..seyes syit xde mood..
walau dari petang semalam lagi mood aku cm damn..

nk balek umah..

panaass je..
smpai sungai buloh, tbe2 je hujan trun ng lebat tahap nak banjir 1 kL..

redha..

balik umah..

mandi2, smyg asar...

fon masih sunyi..
since her last sms pagi td..
dia dah xperlukan aku lg dh kot..
mungkin..

olrait.....

nak berbuka..

baru nk suap kuih seri muka peveret aku...
gedegang!!!

kusi plastik yg aku duduk tu patah..
what the F!!??

bguling aku ats lantai..
dah la pakai ken plekat..
seb  bek pakai suar pendek..
 bt maluuu je..
dah la 1 family tgh nk ngadap nk buka pose..

aku plak yg spoil..
tak..
bukan aku spoil..
tp kusi tu..
ye..
kusi tu yg spoil..
bukan aku..
aku xberat mana pon..

ermmm....
sedeyyy...
sakit..
sakit xpe..
sedey pun xpe...
aku xkisah..
xde sape pn yg kisah ape yg aku rasa..

tp malu tu...
malu tu yang aku xnak..
seyes syit aku makan sket je..
teroooss je nek bilik...

tekap muka kt bantal..
ape laa naseb aku rini..

dan esok..
esok cne agaknye..
ermmm..
tuhan je yg tahu..



Friday, August 12, 2011

~kerna kamu..~

okeh,,,,
gua nak smbung kisah gua,  
yg gua kata ce'na a.k.a my buddy nk dtg kL ritu..
dia xjadi dtg laa..

ermmm..gua dah sedey da..
tiket bas habes katenye..
xpela..

tp gua xmnyerah kalah der..
lepas siap smyg jumaat..
gua shoot jgk moto gua g jengka..

huhh..

perjalanan ke sana mmg mencabar..
masa gua ikot highway,xde masalah..
bile masok je area jengka..
otak gua dah mental..

jalan dia memang straaaaiigghht je..
bagai tiada penghujung..
tp gua ttp sabar..
hati mau cekal...
jiwa mau kental..
hah..!!ni shak laa..

2 jam gua henjut moto gua..
akhirnya smpai jgk gua ke hospital jengka..

siap2 smyg asar,
gua lepak ng ce'na jap...
trus g bazar..
lapornye ya allaah..
dah la air badan gua dah kekeringan..

emmm..
cendol  dia...
mcm sedaaappp je..
puas gua mrengek2..
akhirnya..
ce'na blanje..
tp...
ermmmm..
tumpahh...
sian gua..
xde rezeki agaknye....
tros xde mood nk makan...

xpela..
nnt kite beli yg len..
ce'na cbe pujuk gua..
seb bek dia ada...
hehehehe...

pas bukak pose..
jalan kaki anta ce'na balik ostel,,
gua smyang maghrib..
doa2 sket..
teros shoot balik umah..

malam2 gua bawak slow je..
takooott...
maunye 2 jam stengah baru smpai umah..

tp xpela..
utk kamu ce'na..
sbb kamu kata kamu rindu..
dan hati saya pn mcm tu jgk..
rindu sama kamu..

semuanya..
kerna kamu...

~demi waktu~

salam semua..
gua nk share ng korang lagu feveret gua..
hehehhe..

-demi waktu-
~ungu~


Aku yang tak pernah bisa lupakan dirinya
Yang kini hadir diantara kita
Namun ku juga takkan bisa menepis bayangmu
Yang slama ini temani hidupku


Maafkan aku menduakan cintamu
Berat rasa hatiku tinggalkan dirinya
Dan demi waktu yang bergulir di sampingmu
Maafkanlah diriku sepenuh hatimu
Seandainya bila ku bisa memilih


Kalau saja waktu itu ku tak jumpa dirinya
Mungkin semua tak kan seperti ini
Dirimu dan dirinya kini ada di hatiku
Membawa aku dalam kehancuran...
 
 
video

Thursday, August 4, 2011

~puasa ke 4..~

gua baru je lepas bukak pose..
dah smyang dah..
tgh rehat2kan perut gua yg tgh full ni..
adoii..kenyangnyee..

nikmat btolkan makan waktu lapor..
hehehhe...

okeh,
gua xde ape nk cite kt korang pon..
saje nk kasik rest2 jap badan gua ni..
arini ng esok gua cuti..
mmg syiok..

dan esok..
katanya ce'na gua nk dtg kL..
insyaallahh..jadi la dia dtg..

td kalo x sbb ujan gua dah shoot g tempat dia..
xjauh der..
gua dah google map dah..
ada la dlm 2 jam kalo gua henjut moto gua..

tp hajat gua xkesampaian..
hujaan..
ermmm...
xpela..xde rezeki gua nk ke sana..
nnt ape2 hal gua roger korang via blog gua ni k..

plannyee..
hermmmm...esok nk berbuka bsama..
kt mana ye...
adoii,,
nnt gua pk..
ape2 pon gua harap sgt hari xujan esok,,
kalo x..
makan kuah la gua bak kata org penang..
atau bahasa melayu btolnye berputih mata..

hehehhe..olraite brats..
gua nk mandi2 jap..
siap2..
ke masjid kite..
moh le...
dan yg penting..moreh..
gua suke..
hehehehhe..

see ya..

Wednesday, August 3, 2011

~hati yg disakiti..~

gua nk minta maaf...
maaf yg gua mmg harapkan dari sume..
sume hati2 yg pernah gua sakiti..

kepada mama ng ayah gua..
walau gua tahu diorg kompem2 xtahu pasal blog gua ni..
kepada adik beradik gua..
gua mntak maaf andai ada yg terasa ng kata2 gua..
love u all so much..
cinta gua kt korang smpai akhirat..

dan untuk kesayangan gua..
gua tahu mmg gua byak sgt2 salah kt beliau..
maafkan saya..
janji xbuat lagi...
sayang kamu yg amat...

kepada hati2 yg terguris mahupun terluka..
gua nk korang sume tahu..
gua mintak maaf sgt2 kt korang..
xkiralah..
yg gua sngaje sakiti..atau xsngaje..
sikit atau banyak..
lama atau sekejap..
gua mintak maaf sgt2..

andai gua pergi dlu..
gua mgharapkan kemaafan dari korang..
gua xsggup nk kna seksa nnt..
sbb tu gua mgharapkan maaf dari korang...
walau bukan hari raya..
walau masih awal puasa..
gua nk wish awal2..
 mana la tahu..
ada bnda yg bleh kite jangka...
banyak bnda yg kita bleh rancang..
tp lbh byak lg bnda yg kita xleh nk jawab ng kata2..
sama la ng soal hidup mati..
ajal maut kt tgan tuhan der...

olrait..dah pukul 1 lebih dah..
gua nk siap2...
keje...

nnt ada masa gua akan update lg blog gua ni..
hehhe..

~gua mahu beliau tahu~

gua ni memang..
asal ada peluang je..
mmg gua akan publish 2 post kt blog usang gua ni..
walau gua tahu xramai pn yg baca..
xramai ke xde langsung gua xsure la..
tp gua nk post jgk..

post ni gua nk tujukan pada cinta hati gua..
gua risau gile2 ng beliau..
dan beliau pon tahu gua risau..
dah la dok jauh2..

gua xleh nk jaga beliau..
bulan2 pose ni..
berbuka ng ape..
sahur makan ape..
gua xtahu..
dan gua nak tahuu..

gua xske keadaan ni..
keadaan yg dok jauh2..
tp gua kna redha jgk..

dan untuk arini,,
kredit gua plak habes..
smlam lg..
bukan xde duit der...xsempat nk beli..hehehe
maka gua pn risau laa..
bertambah2 risau..




sebulan kot puasa...
maunye tggal tulang awek gua tu..
xpela..sbb kewajipan..
jaga diri baek2 ye ce'na..
saya dok jauh ni..

dan gua saje xgtaw beliau gua publish pos ni..
gua nak tahu bile beliau baca blog gua ni..
ce'na, bile baca blog ni, msg saya taw..
nk taw..

hehhee..
jahat gua kan..
xpe2..jahat2 pon ada org syg gak..ko ada??
hehehe..

ok2..
dah habes mlalut gua..

yg plg penting,..
gua harap sgt2 buddy gua tu sentiasa selamat..
gua akan selalu doakan kesejahteraan beliau..
puase elok2 ye..
jgn smpai terrrrberbuka pose plak ye..
love u so much!!

2 saje yg gua nk dia tahu..

~pak aji oh pak aji~

haloww..

dah smpai bulan pose kite ye..
slamat berpose gua ucapkan kpada kawan2 sume..

hari ni gua keje ptg..
so gua ada masa nk cite kt korang sume pngalaman gua..


hari 1st puasa, gua mmg xlarat sgt2,
so malas nk layan jem kt area damansara..
ng kpala gua yg dah xtahan ngantok yg amat ni..
gua ng 2 org member baik gua (hafiz ng yus)..
kitorang pakat laa nk g bukak pose kt masjid kt area tmpat keje gua..
dan gua terlihat 1 kejadian yg gua igt mmg xpatut berlaku..

okeh..
citenye mcm ni..

sblom bukak pose tu, diorg ada bt majlis tahlil..
bagus la kan..
pas tahlil tu gua ng member gua yg 2 org ni pon gerak la kat tmpat makn..
masa tu mmg ramai la yg dtg..
xkira la, dari pelbagai pangkat,kaum dan suku.
tgh gua countdown nk bukak pose ni, tbe2 gua dgr satu suara yg lantang gile2..
gua terkejut la kan..
gua toleh blakang..
gua tgok sorg pak aji a.k.a pak imam ni, tgh marah2 sorg org tua ni..
apelaah salah org tua tu agaknya smpai kna tengking2 mcm tu skli ng pak aji tu agaknye ye..

gua pn usya2 la..
dari pndengaran dan pemerhatian gua,
maka gua pn buat la hipotesis..
pak aji tu msti marah2 org tua 2 sbb org tua tu bt salah besar..
kalo x msti sorg pak aji nk maki2 org tua bulan2 pose ni kan...

tp bila gua teliti btol2, hipotesis gua mleset sama skali..
rupanya pak aji tu marah kt org tua 2 sbb dia dok sorang2 kt meja mkn..
salah ke??
perlu ke maki2 depan org ramai..??
sampai kuar perkataan terajang dan sbgainye..
gua xnmpak lgsg keperibadian sorang imam kt c2..
padahal gua rasa nnt meja 2 akan dpenuhi ng org len jgk..
padahal ada je meja2 len yg org len dok sorang2..
knaape nk kna marah org tua 2 je??
sbb org len pakai baju yg nmpak mcm org kaya??
sbb org tua 2 pakai baju koyak2 cm pngemis??
perlu ke ada diskriminasi mcm 2 kalo kite berada kt rumah allah??
gua agak kecewa ng tindakan pak aji tu..
tapi gua diamkan je..
dan gua prasan gak ada muka2 yg bengang ng tindakan pak aji tu..

ermmm..

bengang xbengang der,,
azan je gua terus shoot buah kurma ng air sirap kt depan gua..
hahaha...
terus hilang rasa sakit ati gua,,
hafiz ng yus pn same..senyumm je dapat makan nasik briani free,,
cett!!

pas gua solat msghrib..
terus henjut moto gua balik umah..

tggu nak pose esoknye..